Turneul național
SEARĂ BRITANICĂ

RĂZVAN SUMA – violoncel
REBECA OMORDIA – pian

13 - 17 mai 2017

PROGRAM:
Frederick Delius: Romance
J. Ireland: Sonata pentru violoncel şi pian în sol minor
Moderato e sostenuto
Poco largamente
Con moto e marcato
Ian Venables: Elegy pentru violoncel și pian, op. 2
Robert Matthew Walker: Fast Music, op. 158
William Lloyd Webber: Nocturne
S. Coleridge-Taylor: Variaţiuni în si minor
Edward Elgar: Salut d’amour, op. 12
Frank Bridge: Scherzetto

● 13 mai 2017, ora 19 – Deva, Sala ProArte a Colegiului Naţional „Decebal”
● 14 mai 2017, ora 19 – Bistrița, Sinagoga
● 15 mai 2017, ora 19 – Sf. Gheorghe, Centrul de cultură Arcuş
● 17 mai 2017, ora 19 – București, Sala Radio

Acest turneu a fost precedat de șapte concerte în Marea Britanie, susținute în luna martie, organizat de Institutul Cultural Român din Londra, în parteneriat cu John Ireland Trust şi Fourchiefs Productions. Artiștii au intrat în contact cu publicul nu numai prin limbajul muzicii, ci și printr-un dialog direct la Hertford College, Oxford University (8 martie), Institutul Cultural Român din Londra (9 martie), Birmingham and Midland Institute (10 martie), continuând la Blackheath Halls (13 martie), Cheltenham (14 martie), pentru a se reîntâlni cu exigentul public londonez în săli precum St James’s Piccadilly (17 martie) și binecunoscuta St Martin-in-the-Fields (20 martie), adevărat templu al muzicii de cameră.

Chris Morley, Birmingham Post: „Ascultându-i pe acești doi tineri muzicieni români, cu un recital aproape în întregime compus din lucrări scrise de compozitori englezi, trăiești o experiență înălțătoare.”.

Jonathan Heaton, Classical Events: „Capodopera lui John Ireland, Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, te însuflețeste și te inundă cu pasiune și sensibilitate.”

Michael Round, British Music Society: „Un duo inovator, energic și în perfectă armonie.”

Alan Sanders, Seen and Heard: „Interpretarea lor a scos la lumină neliniștea și disperarea din lucrarea lui John Ireland – Sonata pentru violoncel și pian, în așa fel încât au convins pe toți că este o capodoperă. Nicio lucrare auzită de mine, live sau înregistrată, nu s-a apropiat de nivelul înalt al acestei execuții. Lucrarea Fast Music a lui Robert Matthew-Walker a fost interpretată în primă audiție absolută. Iute și furioasă s-a dovedit a fi, plină de formule ritmice intrigante.”

Arcana FM: „Un duo impresionant, un program bine conceput și executat cu măiestrie.”

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).