ArgEnTango:
PIAZZOLLA
o poveste autentică

ArgEnTango – un proiect unic în România – va parcurge 10 oraşe ale ţării între 15 aprilie şi 9 mai pentru a prezenta în cel mai autentic mod cu putință muzica lui Astor Piazzolla.


ANALIA SELIS – voce
RĂZVAN SUMA – viloncel
MARIANO CASTRO – pian
OMAR MASSA – bandoneon
RAFAEL BUTARU – vioară

Pentru acest turneu, ANALIA SELIS abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, cunoscută sub numele de „Vocea lui Piazzolla”. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe isntrumentul celebrului compozitor. Turneul „Piazzolla, o poveste autentică” are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

ArgEnTango își propune să arate publicului şi o latură necunoscută a lui Astor Piazzolla, să îl prezinte aşa cum nu a fost văzut şi auzit niciodată în România.

Analia SELIS
După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană - tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, cât și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian.
analiaselis.com

Răzvan SUMA
Solist concertist și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului.
razvansuma.com

Mariano CASTRO
Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate - interpret, compozitor și orchestrator - a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango.Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.
marianocastro.ro

Omar MASSA
Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe marile scene din America, Europa și Asia, fiind invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango. omarmassa.com

Rafael BUTARU
Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului Sonoro, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

ITINERARIUL TURNEULUI
15 aprilie – 09 mai 2016


16 aprilie – Târgu Mureș, Palatul Culturii
17 aprilie – Deva, Palatul Magna Curia
18 aprilie, Sfântu Gheorghe, Casa Bastion
22 aprilie – Timișoara, Sala Capitol
30 aprilie – Sinaia, Palatul Peleș
3 mai – Pitești, Casa Studenților
4 mai – București, Sala Radio
6 mai – Brașov, Sala Patria
7 mai – București, Teatrelli
8 mai – Dumbrăveni, Casa de Cultură
9 mai – Bistrița, Sinagoga